Dierentuinen verboden

Er is de laatste tijd veel in het nieuws wat betreft het bestaan van de huidige dierentuinen in Nederland. Met name de politieke Partij voor de Dieren is erg actief op dit gebied en heeft in haar programma staan dat de dierentuinen in hun huidige bestaansvorm verboden moeten worden. De dierentuinen die verboden moeten worden volgens deze partij zouden in een nieuwe vorm door moeten gaan als opvang voor dieren. 

Dierentuinen verboden in Nederland in de toekomst?

De Partij voor de Dieren wil overigens niet alleen dat dierentuinen verboden moeten worden. Ook bijvoorbeeld het rapen van kievitseieren en het vissen voor de sport zouden een verbod moeten krijgen. Dierentuinen wijzen er reeds lange tijd op dat deze tuinen daadwerkelijk bijdragen aan het in stand houden van sommige bedreigde diersoorten. Binnen een veilige omgeving zijn er fokprogramma's voor deze dieren die wereldwijd door de dierentuinen worden gehanteerd. Deze dierentuinen verboden geven zou een negatief effect hebben op het bestaan van bepaalde diersoorten.

Dierentuinen verboden voorkomen goede educatie

Om goed voor dieren te kunnen zorgen, om diersoorten in stand te houden en om het publiek een goede educatie te bieden wat betreft dieren, hebben de dierentuinen een positieve functie. Alle dierentuinen in Nederland leggen zich toe op het bieden van de beste zorg voor de dieren binnen een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Hier wordt uiteraard ook op gecontroleerd. Tevens zijn er dierentuinen in Nederland die bijvoorbeeld mishandelde dieren, zoals bruine beren, opvangen in een berenbos. Hier hebben deze voorheen in gevangenschap levende beren een natuurlijke en ruime omgeving. Na een ellendig verleden zou het voor deze dieren onmogelijk zijn om zich staande te houden in de bossen in hun oorspronkelijke land van herkomst.

Kortom, het bezoeken van een dierentuin in Nederland is voor de bezoekers een prettige ervaring die aantoont dat de dieren die in deze tuinen leven voorzien zijn van de beste zorg. Het feit dat er jaarlijks in de Nederlandse dierentuinen bijvoorbeeld welpen geboren worden, toont aan dat de dieren zich hier goed voelen. Tevens worden de diersoorten hiermee in stand gehouden. Dierentuinen verboden laten worden zou het onmogelijk maken voor het publiek en met name voor kinderen, om kennis te maken met indrukwekkende dieren en hun leefwijzen. Via Dierentuinen.eu kun je toegangskaarten voor de dierentuinen in Nederland kopen met korting.
 

Gratis naar de dierentuin?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op gratis dierentuin tickets. Velen gingen je al voor!

Leuke dagjes en nachtjes weg bij dierentuinen

Op Dierentuinen.eu vind je de leukste dierentuinen in Nederland en in Europa. Koop eenvoudig dierentuin kaartjes met korting en bespaar eenvoudig. En wil je je uitje echt speciaal maken? Bekijk dan de mogelijkheden om in de buurt van een dierentuin te overnachten. Van een hotel dichtbij de dierentuin tot een bungalowpark. Dat is genieten voor jong en oud!

Dierentuinen.eu is een concept van iPublishing & Elwege - © 2017