Dolfinarium

Koop vandaag kaartjes met korting:

Maak je keuze:

Er is maar een dolfinarium in Nederland en het heet het Dolfinarium Harderwijk. Het is het grootste zee zoog dieren park in Europa en een geschikte plek om een avontuurlijk dagje tussen de dolfijnen en de zeehonden door te brengen.

Geschiedenis van het Dolfinarium

Het Dolfinarium is niet als een dolfinarium begonnen, maar als een simpele nevenactiviteit van Frits den Herder samen met zijn broer Coen, die een speeltuin en een rederij bezat. In 1956 hadden ze al californische zeeleeuwen en een manenrob en in 1963 werd er met de eerste constructie voor het huidige Dolfinarium begonnen en in 1965 werd het Dolfinarium voor het eerst geopend. Dit bestond uit een zomer en winter verblijf waar de bezoekers tegen betaling de dieren in de buiten bassins konden bekijken. Na de dolfijnen een paar maanden hard te trainen werden er voor het eerst dolfijnen shows gegeven. Het dolfinarium Harderwijk is al jarenlang één van de meest belangrijke attracties in Nederland.

Voorzieningen

Je kan geen huisdieren naar het dolfinarium meenemen maar met overleg en een certificaat kan een blinde geleide hond wel naar binnen. Er zijn rolstoelen beschikbaar en je kan ze gebruiken door er 1 euro in te werpen. Je kan een kluisje huren voor 5 euro per dag met een borg van 10 euro. Het lastige van het Dolfinarium is dat buggy’s en kinderwagens niet de theater en attracties in mogen. Ze hebben wel aangewezen plekken om de wagens te parkeren maar dit is op eigen risico. Wel handig te weten is dat er in de restaurants De Dageraad en De Andersom magnetrons beschikbaar zijn om melk en babyvoeding op te warmen.

Diersoorten in het Dolfinarium Harderwijk

Er zijn natuurlijk heel veel speciale zeezoogdieren in het Dolfinarium te zien: Er zijn tuimelaar dolfijnen, zeehonden, zeeleeuwen, walrussen en bruinvissen. Het park draait natuurlijk om de spectaculaire shows die er te zien zijn, zoals Aqua Bella de dolfijnen show, Onze kleine Dolfijn, een educatieve show over bruinvissen en Sterk werk, een echte zeeleeuwen show. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de  shows die het Dolfinarium Harderwijk heeft. Het Dolfinarium is de plek om uw kinderen mee naar toe te nemen voor een fantastisch waterdieren dagje. Elk kind droomt ervan om een dolfijn in het echt te kunnen zien. Met de hoge korting op Dierentuinen.eu maak je een dagje naar het Dolfinarium extra leuk!

3 redenen waarom andere dierentuin liefhebbers deze dierentuin geweldig vinden:

  • Hier geniet je van de dagelijkse indoor dierenshow, misschien mag je zelf meedoen!
  • Tijdens de zeeleeuwenshow in het park kun je zittend genieten van de streken van deze leuke dieren.
  • Maak kennis met opgevangen dieren waar het Dolfinarium (tijdelijk) voor zorgt.

Het weer bij het Dolfinarium

Ook bij slecht weer is er genoeg te zien en te doen in het leuke Dolfinarium. Hier kun je genieten van verschillende shows in het indoor theater, of tijdens de zeeleeuwenshow. Ook zijn er verschillende binnenverblijven waar je warm en droog kunt rondkijken. Bij mooi weer kun je de kinderen op de foto zetten bij de verschillende leuke klimtoestellen met een dierenthema in het park. Is het warm? Ga dan lekker zwemmen met het hele gezin na een dagje Dolfinarium, het water is dichtbij!

Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten

Reviews Dolfinarium

    Er zijn geen reviews bekend. Probeer het later nog eens een keer.

Zo regel je alles voor je bezoek:

Andere uitstapjes in de buurt

Gratis naar de dierentuin?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op gratis dierentuin tickets. Velen gingen je al voor!

Leuke dagjes en nachtjes weg bij dierentuinen

Op Dierentuinen.eu vind je de leukste dierentuinen in Nederland en in Europa. Koop eenvoudig dierentuin kaartjes met korting en bespaar eenvoudig. En wil je je uitje echt speciaal maken? Bekijk dan de mogelijkheden om in de buurt van een dierentuin te overnachten. Van een hotel dichtbij de dierentuin tot een bungalowpark. Dat is genieten voor jong en oud!

Dierentuinen.eu is een concept van iPublishing & Elwege - © 2017