Apenheul

Koop vandaag kaartjes met korting:

Maak je keuze:

De Apenheul is een hele bijzondere dierentuin en enig van zijn soort in Nederland. De dierentuin ligt in het natuurpark Berg en Bos en er wonen allerlei soorten apen van over de hele wereld. Doordat het midden in een natuurgebied ligt en het idee is dat de apen zo vrij mogelijk rond kunnen lopen, is de samensmelting van de dieren met het natuurschoon een ongeëvenaarde ervaring. Mocht u dit park willen bezoeken dan zijn er altijd leuke kortingen te vinden zodat u met de hele familie een top dagje uit kan hebben.

Geschiedenis van de Apenheul

De Apenheul werd door Wim Mager in 1971 opgericht . Wil Mager begon met zijn hobby door in de jaren 60, penseel aapjes en wolpapen in huis te hebben. Er bestonden toen nog geen wetten die dit verboden. Je kon de aapjes gewoon in de dierenwinkel kopen.

Hij had zo´n succes met de aapjes, dat ze zich begonnen voort te planten en zo werd het idee geboren om een speciaal apen park te construeren. Dit was absoluut niet makkelijk maar uiteindelijk wist Wim de autoriteiten te overtuigen om hem toestemming te geven het park te openen. Ze waren vooral bang dat de apen agressief gedrag zouden kunnen vertonen tegen de bezoekers, maar gelukkig werd het tegendeel bewezen. Door het doorzettingsvermogen van Wim, kunnen wij nu van de huidige Apenheul genieten. Een unieke ervaring die je op weinig plaatsen in de wereld kan beleven.

Voorzieningen

De eerste en noodzakelijke voorziening van dit park zijn de aap vrije tassen. Alle aapje hebben grijp grage vingertjes en ze doen hun best om alles wat los zit te pakken en ook nog eens mee te nemen. Bij de kassa kan u een aap vrije tas lenen zodat ze niet bij uw spullen kunnen komen.Verder zijn er bij de ingang een beperkt aantal rolstoelen en buggy’s beschikbaar tegen een borg van 1 euro. Honden zijn wegens de loslopende apen niet toegestaan. Een goede tip is misschien als je je hond toch absoluut mee wilt nemen, dat er in de naburige dorpen wel dagopvang voor honden beschikbaar is.

Diersoorten

Je kan allerlei soorten apen op de Apenheul zien, wolapen, slingerapen, gorilla’s, gibbons, berberapen, leeuwaapjes, orang oetangs, doodshoofdaapjes en nog veel meer. Als je vervolgens nog geen genoeg van de slingerende aapjes hebt dan kan je zelf ook nog eventjes als een aapje gaan slingeren. Er is namelijk een hele leuke speeltuin voor de kinderen die er speciaal op is ingericht om net zo te kunnen klauteren en slingeren als de apen dat doen.

3 redenen waarom andere dierentuin liefhebbers deze dierentuin geweldig vinden:

  • Hier kom je echt in contact met rondlopende aapjes.
  • Nieuwsgierig naar het leven van een roedel wolven? Hier kun je ze zien vanuit een uitkijkpost.
  • De Apenheul leert je alles over het leven van verschillende soorten apen.

Het weer bij de Apenheul

Na een leuke wandeling door park Berg en Bos kom je in het park van de Apenheul. Hier kun je zowel binnen als buiten kijken naar de verschillende soorten apen in dit park. Is het even slecht weer? Dan zijn er verschillende binnenverblijven en een leuk restaurant waar je heerlijk droog zit. Ook de speelplekken in het park zorgen voor genoeg vermaak voor kinderen die even willen uitrazen. Loop je terug naar de auto vanuit het park? Bezoek dan de leuke uitzichttoren op de terugweg door Berg en Bos.

Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten

Reviews Apenheul

    Er zijn geen reviews bekend. Probeer het later nog eens een keer.

Zo regel je alles voor je bezoek:

Andere uitstapjes in de buurt

Gratis naar de dierentuin?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op gratis dierentuin tickets. Velen gingen je al voor!

Leuke dagjes en nachtjes weg bij dierentuinen

Op Dierentuinen.eu vind je de leukste dierentuinen in Nederland en in Europa. Koop eenvoudig dierentuin kaartjes met korting en bespaar eenvoudig. En wil je je uitje echt speciaal maken? Bekijk dan de mogelijkheden om in de buurt van een dierentuin te overnachten. Van een hotel dichtbij de dierentuin tot een bungalowpark. Dat is genieten voor jong en oud!

Dierentuinen.eu is een concept van iPublishing & Elwege - © 2017