Ecomare

Koop vandaag kaartjes met korting:

Maak je keuze:

Wat is Ecomare eigenlijk niet. Het is moeilijk om een complete beschrijving van Ecomare te geven. Het is een combinatie van een natuurcentrum met een vogel- en zeehonden opvang, maar het is tegelijkertijd ook een zeedierentuin. Dit is niet zomaar een uitje, maar een kans voor u en uw kinderen om te leren over ons eigen natuurgoed. Ecomare vangt zieke en verdwaalde zeedieren op en probeert ons op een leuke manier te leren hoe we beter met de natuur om kunnen gaan. Het is tenslotte het erfgoed van iedere Nederlander.

Ontstaan van Ecomare

De zeehonden opvang Ecomare bestaat al sinds 1952. Het was de eerste zeehonden opvang in Europa, gesticht door Gerrit de Haan. Hij was conservator van het Texels museum en gaande weg leerde hij hoe je de aangespoelde gewonde zeehonden in leven kon houden. Ze konden ze vervolgens niet vrijlaten want er werd nog volop op zeehonden gejaagd. In 1962 werd de jacht op zeehonden gelukkig verboden en presenteerde zich een ander probleem. Door de zware vervuiling van de Waddenzee konden de zeehonden niet terug naar hun natuurlijke habitat. Door al deze ervaringen groeide Ecomare uit tot de autoriteit op het verzorgen van zeehonden en vogels maar ook op het onderwijzen van talrijke Nederlanders over de situatie van de Waddenzee.

Ecomare is toegankelijk met een rolstoel en er zijn twee invaliden parkeerplaatsen aanwezig bij de ingang. Parkeren is gratis, maar huisdieren zijn niet toegestaan. Er is een leuk zelfbediening restaurant waar u tegen een kleine vergoeding goed kan eten. 

Zeedieren in Ecomare

Je kan bij Ecomare echte Nederlandse zeedieren zien zoals, bruinvissen, gewone zeehonden, grijze zeehonden en verschillende vissen afkomstig uit de Noordzee. Het leukste van Ecomare is natuurlijk, dat er in het zeehonden opvang centrum vaak jonge zeehonden binnen komen, deze kunnen bezoekers dan ook bezoeken. We weten allemaal dat jonge zeehonden super schattig en hart veroverend zijn. De bruin vissen kan je door een grote ruit onder water bekijken. Verder is er een museum en kan je lekker door de duinen wandelen. Ecomare organiseert ook strandwandelingen waar je van alles over de natuur leert. Kortom Ecomare is een compleet informatie centrum  en een uniek zeezoogdieren opvang park. Iedereen moet dit op zijn minst een keer in zijn leven bezocht hebben. Dit is een onvergetelijke ervaring en zal uw kinderen een andere kijk op de Noordzee geven.

Ecomare is ook erg voordelig met zijn prijzen, maar als je nog minder wilt betalen dan kan je altijd een extra korting op internet zoeken. Kortingen voor Ecomare zijn makkelijk te vinden.

3 redenen waarom andere dierentuin liefhebbers deze dierentuin geweldig vinden:

  • Bezoek de walviszaal in Ecomare en leer alles over deze bijzondere dieren.
  • Ecomare heeft een sterk educatief karakter. Kinderen en volwassenen leren hier veel over de opvang van bijvoorbeeld zeehonden.
  • Er is een leuke speelroute over duinzand voor kinderen die hun energie even kwijt moeten.

Het weer Ecomare

Om optimaal te kunnen genieten van alle dieren in Ecomare is het fijn als het niet continu regent. Een buitje op zijn tijd maakt niet uit, want er zijn veel dieren die binnen te zien zijn. Wel is er een leuke speelroute in de open lucht en zijn er bassins waarin mooie zeedieren worden opgevangen. Deze staan tevens buiten. Kortom, raadpleeg het weerbericht voor het plannen van jouw dagje uit in het mooie en leerzame Ecomare! Zo weet je zeker dat je alles daadwerkelijk kunt zien in dit leuke park.

Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten

Reviews Ecomare

    Er zijn geen reviews bekend. Probeer het later nog eens een keer.

Zo regel je alles voor je bezoek:

Andere uitstapjes in de buurt

Gratis naar de dierentuin?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op gratis dierentuin tickets. Velen gingen je al voor!

Leuke dagjes en nachtjes weg bij dierentuinen

Op Dierentuinen.eu vind je de leukste dierentuinen in Nederland en in Europa. Koop eenvoudig dierentuin kaartjes met korting en bespaar eenvoudig. En wil je je uitje echt speciaal maken? Bekijk dan de mogelijkheden om in de buurt van een dierentuin te overnachten. Van een hotel dichtbij de dierentuin tot een bungalowpark. Dat is genieten voor jong en oud!

Dierentuinen.eu is een concept van iPublishing & Elwege - © 2017