Dierentuinen sluiten

Wellicht heb je de laatste tijd iets gehoord over de plannen van de politieke Partij voor de Dieren om dierentuinen te sluiten. Deze partij is van mening dat dierentuinen uit de tijd zijn en vindt de geboorte van jonge dieren in de Nederlandse dierentuinen geen teken dat het goed gaat met de dieren die in deze tuinen leven. De partij ziet dit als een gebeurtenis binnen een bepaalde dierentuin waar slechts bezoekers mee getrokken worden.

Dierentuinen sluiten, een goed idee?

De dierentuinen binnen Nederland staan onder controle en moeten voldoen aan strenge regels wat betreft de huisvesting en de zorg voor de dieren binnen het park. Dit is volstrekt logisch. Er is dan ook geen Nederlandse dierentuin waarbij het welzijn van deze dieren niet voorop staat. De verzorgers hebben in de meeste gevallen 'eigen dieren' waarvoor gezorgd wordt. Ook de verblijven zijn ruim en veel dierentuinen maken grote gebieden beschikbaar waarbinnen de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving leven.

Dierenopvang dierentuinen sluiten

Binnen veel Nederlandse dierentuinen worden bijvoorbeeld mishandelde of gewonde dieren met veel zorg opgevangen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het berenbos en de opvang van apen. Deze dieren kunnen simpelweg door hun slechte verleden niet meer terug naar een eigen leefomgeving in het wild. Ze zouden hier niet overleven. Het berenbos maakt het mogelijk voor bijvoorbeeld Russische circusberen om nu een rustig leven te leiden binnen een groot omheind bos, met een eigen groep soortgenoten. 
De opvang van deze dieren maakt het mogelijk om goede educatie te bieden aan het publiek en de dieren hebben een goed huis. Wil jij met eigen ogen zien hoe goed het gaat met de dieren in onze dierentuinen? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om jouw toegangskaarten voor de dierentuinen met korting te kopen. Dit doe je op Dierentuinen.eu. 

Dierentuinen sluiten zou het onmogelijk maken om ons en onze kinderen goed voor te lichten en te tonen hoe er voor dieren moet worden gezorgd. Een bezoek aan een dierentuin is vooral voor kinderen indrukwekkend en leerzaam. Zo maak je een leuke dag uit tot een leerzaam uitje in eigen land!

Gratis naar de dierentuin?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op gratis dierentuin tickets. Velen gingen je al voor!

Leuke dagjes en nachtjes weg bij dierentuinen

Op Dierentuinen.eu vind je de leukste dierentuinen in Nederland en in Europa. Koop eenvoudig dierentuin kaartjes met korting en bespaar eenvoudig. En wil je je uitje echt speciaal maken? Bekijk dan de mogelijkheden om in de buurt van een dierentuin te overnachten. Van een hotel dichtbij de dierentuin tot een bungalowpark. Dat is genieten voor jong en oud!

Dierentuinen.eu is een concept van iPublishing & Elwege - © 2017