Dierentuin Blijdorp Rotterdam

Koop vandaag kaartjes met korting:

Diergaarde blijdorp is een van de oudste dierentuinen in Nederland en heeft zeker een roerig verleden. Het geeft je een fantastisch nostalgisch gevoel om door het oude gedeelte van het park te wandelen en het is tegelijkertijd voor de kinderen een hartstikke leuk uitje. Met oma en opa naar de dierentuin is een kinderherinnering die we bijna allemaal wel hebben. Blijdorp licht in de wijk Blijdorp in Rotterdam.

Geschiedenis van Blijdorp

Blijdorp is eigenlijk op een andere plek in Rotterdam geboren, in 1847 begonnen twee spoorwegen employees een klein watervogel park waar mensen lid van konden worden. Toen de grond in het centrum van Rotterdam te duur werd, moest er naar een andere plek gezocht worden en werd het idee geboren om een echte dierentuin te stichten. Ze verhuisden naar de huidige locatie en er werd aan de bouw van het huidige Blijdorp begonnen. In 1857 werd de koninklijke goedkeuring op de statuten verkregen en dit geld in het algemeen als de stichtingsdatum van Diergaarde Blijdorp. Er werd een prachtige dierentuin gebouwd die eigenlijk bijna alleen maar toegankelijk was voor de gegoede stand. Er was zelfs een bibliotheek en er werden zelfs concerten gegeven. Daar is nu weinig van over omdat in 1940 de dierentuin twee keer gebombardeerd werd, en er nood voorzieningen op een ander terrein getroffen moesten worden. Door niet op te geven en voor de overgebleven dieren te vechten hadden ze na de oorlog zelfs meer dieren dan daarvoor.

Je kan bij Blijdorp een rolstoel reserveren wat een goede service is, die je niet bij alle dierentuinen krijgt. Er is een grote parkeerplaats aan de oceaanzijde die 7 euro kost. Je kan voor 2,50 een buggy huren. Er zij baby rooms aanwezig in de restaurants en magnetrons om melk en babyvoeding op te warmen. Je mag je hond niet meenemen omdat de dieren hiervan kunnen schrikken. Dit geld ook voor een blinde geleide hond. Blijdorp beschikt wel over speciale routes voor blinden en slechtzienden.

Diersoorten in Diergaarde Blijdorp

Er zijn natuurlijk van allerlei soorten dieren in de dierentuin te zien. Een van de speciale attracties is de vleermuizen grot, of je kan de grootste vlinderkas van Europa bezoeken. Natuurlijk zijn de leeuwen, gorilla’s, olifanten en giraffen ook aanwezig. Als je moe wordt kan je je door een treintje door de dierentuin laten rijden, welk kind vindt dit nou niet leuk. Al met al is een dagje Blijdorp altijd geslaagd, zoek eens naar een goede korting, die is altijd wel te vinden op tickets voor Diergaarde Blijdorp.

3 redenen waarom andere dierentuin liefhebbers deze dierentuin geweldig vinden:

  • Iedere dag is er een leuk programma in Diergaarde Blijdorp. Zo kun je voorlichtingen en voedersessies meemaken!
  • Door gebruik te maken van een leuke app op jouw smartphone leer je nog meer over de dieren in dit park!
  • Er is in Diergaarde Blijdorp veel speelgelegenheid voor kinderen.

Het weer bij Diergaarde Blijdorp

Wat doet het weer tijdens jouw bezoek aan Diergaarde Blijdorp? Ook wanneer er wat regen op komst is, heb je hier een heerlijke dag. Er zijn veel gelegenheden om binnen naar de dieren te kijken en voor de kinderen is er een groot indoor speelparadijs; Biotopia. Ook is er een buitenspeeltuin van maar liefst vier verdiepingen! Kortom; ook bij slecht weer kun je jezelf prima vermaken. Neem tijdens een buitje even een pauze in een van de leuke restaurants of speelzones.

Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten

Reviews Dierentuin Blijdorp Rotterdam

    Er zijn geen reviews bekend. Probeer het later nog eens een keer.

Andere uitstapjes in de buurt

Gratis naar de dierentuin?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op gratis dierentuin tickets. Velen gingen je al voor!

Leuke dagjes en nachtjes weg bij dierentuinen

Op Dierentuinen.eu vind je de leukste dierentuinen in Nederland en in Europa. Koop eenvoudig dierentuin kaartjes met korting en bespaar eenvoudig. En wil je je uitje echt speciaal maken? Bekijk dan de mogelijkheden om in de buurt van een dierentuin te overnachten. Van een hotel dichtbij de dierentuin tot een bungalowpark. Dat is genieten voor jong en oud!

Dierentuinen.eu is een concept van iPublishing & Elwege - © 2017