Dierentuinen Nederland

In Nederland hebben we een groot aantal dierentuinen, die elk iets bijzonders te bieden hebben aan de bezoeker. Een bezoek aan de dierentuin is niet alleen leuk, maar vooral ook educatief. Dit maakt een dagje uit in een van de dierentuinen die ons land rijk is tot een ideale optie voor een dagje uit. 

Goede zorg in de dierentuinen in Nederland

In enkele van onze dierentuinen in Nederland worden bijzondere dieren (bijvoorbeeld dieren die met uitsterven worden bedreigd) door middel van goede zorg en speciale programma's in stand gehouden. Ook tref je vaak informatieborden aan en interactieve tentoonstellingen waarmee zowel kinderen als volwassenen hun kennis over de dieren kunnen vergroten. Op Dierentuinen.eu kun je terecht voor een uitgebreid overzicht van de Nederlandse dierentuinen en kun je via Dierentuinen.eu korting krijgen op kaartjes voor jouw bezoek.

In de Nederlandse dierentuinen staat het gebied van de dieren en de optimale zorg voor de dieren in een hoog vaandel. De nadruk ligt op een zo natuurlijk mogelijke omgeving voor de dieren. Zo zijn de dieren op hun gemak en kun je ze gedrag perfect bestuderen!

Oog in oog staan met de beren

Een goed voorbeeld van een bijzondere groep dieren in de dierentuinen in Nederland zijn de beren. In het berenbos in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen worden beren met een naar verleden (denk aan gevangenschap en mishandeling) opgevangen in een groot bos, waarin ze alle vrijheid hebben. Je loopt tijdens een bezoek aan dit gedeelte van de dierentuin goed beschermd tussen de beren rond. Wil jij deze bijzondere dieren met eigen ogen zien? Meer informatie vind je op Ouwehand (LINK).

Ook in Diergaarde Blijdorp (in Rotterdam) kun je dieren op een bijzondere manier bekijken en volgen. Hier woont een tweeling ijsberen die hun eigen gang kunnen gaan binnen een prachtig aangelegd gebied. Je kunt als bezoeker de ijsgrot bezoeken. Middels een glazen wand bekijk je hier de ijsberen terwijl ze zwemmen en duiken. Voor meer informatie kijk je op Diergaarde Blijdorp (LINK).

Dierentuinen in Nederland bezoeken met slecht weer

De meeste dierentuinen in Nederland hebben (naast buitenverblijven) ruimten waarin je droog en beschermd binnen bent. In het overzicht op Dierentuinen.eu vind je per dierentuin een uitgebreide beschrijving. Zo weet je of het de moeite waard is om een bezoek te brengen aan een bepaalde dierentuin op een regenachtige dag en of er binnenverblijven zijn. 

Steeds vaker kiest men ervoor om een bezoek aan een dierentuin te combineren met een nachtje weg. Ook dit regel je direct via Dierentuinen.eu!

Gratis naar de dierentuin?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op gratis dierentuin tickets. Velen gingen je al voor!

Leuke dagjes en nachtjes weg bij dierentuinen

Op Dierentuinen.eu vind je de leukste dierentuinen in Nederland en in Europa. Koop eenvoudig dierentuin kaartjes met korting en bespaar eenvoudig. En wil je je uitje echt speciaal maken? Bekijk dan de mogelijkheden om in de buurt van een dierentuin te overnachten. Van een hotel dichtbij de dierentuin tot een bungalowpark. Dat is genieten voor jong en oud!

Dierentuinen.eu is een concept van iPublishing & Elwege - © 2017