GaiaZOO

Koop vandaag kaartjes met korting:

Maak je keuze:

GaiaZOO is een leuke dierentuin die in Kerkrade ligt. De gepaste naam Gaiazoo komt van de naam van de godin van de aarde, Gaia. Moeder aarde is natuurlijk de uitgekozen plek om allerlei soorten dieren te gaan bekijken en dit idee van een groot levend organisme in de vorm van planten, dieren, water, lucht en de aarde, is het concept waar dit prachtige park op gebaseerd is.

Geschiedenis van GaiaZOO

GaiaZOO bestaat inmiddels weer negen jaar. Het werd in 2005 geopend en vormt deel van het park Gravenrode in de toeristische zone Parkstad Limburg. Het park is de eerste grote dierentuin in Limburg en werd ontwikkeld door een Amerikaans architecten bureau in samenwerking met de Apenheul. Dit is dan ook duidelijk in het uiteindelijke ontwerp te zien. Er zijn verschillende attracties in de buurt te vinden, wat het een aantrekkelijke zone maakt voor een leuk dagje uit.

Voorzieningen

GaiaZoo heeft alle voorzieningen die u van een moderne dierentuin kan verwachten. Zo is het park helemaal op invaliden ingesteld, het terrein is rolstoel toegankelijk en er zijn toiletten die groot genoeg zijn om ze met een rolstoel te kunnen gebruiken. Omdat het terrein heuvelachtig is, kan u bij de kassa een speciale beschrijving van een rolstoelroute krijgen en hierdoor kan u de wat steilere hellingen ontwijken. Minder is dat je je hond niet mee naar het park kan nemen en dit is jammer genoeg inclusief een blinde geleide hond. Een erg leuk punt is dat er een hele grote binnenspeeltuin is, dit is absolute een must bij het Nederlandse regenachtige weer en natuurlijk ontzettend leuk voor de kinderen.

Diersoorten in GaiaZOO

In GaiaZOO kan je ongeveer 100 verschillende diersoorten zien. Er zijn Neushoorns, leeuwen, jachtluipaarden en Gorillas, maar ze hebben ook een paar diersoorten die je alleen maar in GaiaZOO kan zien. De bos hond, de veelvraat, de muskusos en de groot oor vos zijn allemaal dieren die nergens anders in Nederland te zien zijn. Wat GaiaZoo anders maakt is dat je niet alleen een reis over de wereld maakt door de verschillende dieren te bekijken, je krijgt ook informatie over de verschillende tijdperken. Er zijn drie Tema gebieden, het Carboon-tijdperk, het krijt-tijdperk en de IJstijd. Dit is natuurlijk een leuke manier om een bredere algemene ontwikkeling op te bouwen.

GaiaZOO is al met al een hele leuke dierentuin die voor een redelijke prijs te bezoeken is. Het si natuurlijk helemaal prachtig als u van een van de vele kortingen gebruik kan maken die regelmatig aangeboden worden.

3 redenen waarom andere dierentuin liefhebbers deze dierentuin geweldig vinden:

  • Bij Gaia Zoo kunnen kinderen genieten in het grootste indoor dino-speelpark van Europa; Dino Dome.
  • Ga mee met de educatiekar in Gaia Zoo en je hoort alles over de dieren.
  • Bij Gaia Zoo reis je in een dag over alle continenten van de hele wereld.

Het weer bij Gaia Zoo

Is er slecht weer op komst? Geen probleem bij Gaia Zoo. Er zijn veel binnenverblijven en de Dino Dome zorgt ervoor dat kinderen uren speelplezier kunnen hebben tussen hun favoriete dino's! Af en toe wat regen is dus geen probleem. Benieuwd naar het weer tijdens jouw bezoek aan Gaia Zoo? Bekijk dan het handige weerbericht en bereid je voor op een leuke dag in een van de mooiste dierentuinen van Nederland.

Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten

Reviews GaiaZOO

    Er zijn geen reviews bekend. Probeer het later nog eens een keer.

Zo regel je alles voor je bezoek:

Andere uitstapjes in de buurt

Gratis naar de dierentuin?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op gratis dierentuin tickets. Velen gingen je al voor!

Leuke dagjes en nachtjes weg bij dierentuinen

Op Dierentuinen.eu vind je de leukste dierentuinen in Nederland en in Europa. Koop eenvoudig dierentuin kaartjes met korting en bespaar eenvoudig. En wil je je uitje echt speciaal maken? Bekijk dan de mogelijkheden om in de buurt van een dierentuin te overnachten. Van een hotel dichtbij de dierentuin tot een bungalowpark. Dat is genieten voor jong en oud!

Dierentuinen.eu is een concept van iPublishing & Elwege - © 2017