Safaripark Beekse Bergen

Koop vandaag kaartjes met korting:

De Beekse Bergen licht tussen Tilburg en Hilvarenbeek in, ook al is het officieel deel van Hilvarenbeek. Het is het grootste dierenpark in Europa qua oppervlakte en er wonen meer dan 150 verschillende diersoorten. Je kan er op safari gaan in je auto, met de bus, of per boot en met de benenwagen. Dit is natuurlijk een fantastisch avontuur niet alleen voor de kids maar ook voor volwassenen. Dit is een uniek attractie park wat echt de moeite waard is om te gaan zien.

Geschiedenis van het park

Het safaripark begon in 1968 als het leeuwenpark Beekse Bergen waar je een groep leeuwen kon bekijken op een 60 hectaren groot stuk land. Dit kon toen al vanuit je eigen auto en door het grote succes moesten de mensen vaak in de file staan om het park in te kunnen. In 1970 werden er ook andere diersoorten toegevoegd en veranderde de naam in het huidige safaripark Beekse bergen. Hierna zijn er door de jaren heen meer en meer dieren aangeschaft en is het Safaripark Beekse bergen uitgegroeid tot het fantastische park wat we huidig kennen.

Beekse bergen is door de mogelijkheid om de eigen auto te gebruiken natuurlijk zeer toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelen beschikbaar maar u kunt deze niet reserveren. Er is een groot parkeerterrein waar u uw auto voor 8 euro kan parkeren en voor de honden liefhebbers is er een kennel dichtbij waar u uw geliefde huisdier veilig kan achterlaten. Het is logisch dat honden niet toegelaten zijn in de Beekse Bergen.

Diersoorten in het Safaripark

De zogenaamd big five zijn natuurlijk aanwezig, leeuwen, neushoorns, luipaarden, buffels en olifanten. Maar daarnaast zijn er ook een hoeveelheid net zo interessante dieren te zien zoals, gorilla’s, jachtluipaarden, capybara´s, Hyena’s, bavianen, rode panda’s, giraffes, tijgers, zebra’s, krokodillen het houdt echt niet op. Het leuke is natuurlijk dat je de meesten in een compleet natuurlijk omgeving kan zien. Je hoeft maar op de bus te stappen en een gids legt je alles uit over de verschillende diersoorten die je tegenkomt. Beekse Bergen staat natuurlijk ook bekent om zijn speeltuinen en daar kan je als ouders met kinderen vaak niet omheen. Er zijn vier verschillende speeltuinen in de Beekse bergen of u kunt natuurlijk een combiticket  van Safaripark en speelland kopen, dit is niet zo duur en is de beste afsluiting die u aan uw dag kan geven. Safaripark Beekse Bergen heeft allerlei leuke kortingen die u op uw dagje uit heel wat kosten kunnen besparen.

3 redenen waarom andere dierentuin liefhebbers deze dierentuin geweldig vinden:

  • Je leert het park en de dieren kennen op verschillende manieren, met de auto, met de boot of lopend.
  • Er is veel informatie in het park over de dieren en je maakt hier de mooiste foto's van dieren in het wild!
  • Een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen is jouw kans om een giraffe of een luipaard van heel dichtbij mee te maken.

Het weer bij Safaripark Beekse Bergen

Hoe is het weer tijdens jouw bezoek aan Safaripark Beekse Bergen? Ook als het wat kouder is of als het regent heb je hier een fijne dag. Tijdens de autosafari zit je droog! Ook kun je in het park mee met de Safaribus en natuurlijk is er een mooie rondvaart door het park. Tijdens de rondritten en de rondvaart zit je heerlijk droog. Een beetje regen is dus absoluut geen probleem in Safaripark Beekse Bergen! Vergeet niet je camera mee te nemen!

Je bent een held!

Bedankt namens alle SportTrippers voor het plaatsen van je review

Meer trips

Heb je nog meer sport trips gemaakt? Het zou fantastisch zijn als je daar ook een review over zou willen schrijven.

Bekijk hier welke sportvakantie op dit moment live staan
Er ging iets mis

Tijdens het versturen is er iets mis gegaan met je review. Dit kan verschillende redenen hebben.

Probeer het nog eens!

We zouden het fantastisch vinden als je het nog eens een keer probeert!

Laat je review achter

Geweldig dat je andere SportTrippers wilt helpen bij het maken van hun keuze!

Een review is zó gemaakt

Als een onderdeel niet van toepassing is op je trip, geef dan voor dat onderdeel geen score (0).

Algemene score

Uitdaging van de trip

Aantrekkelijkheid ligging

Accommodatie

Activiteiten & horeca in de buurt

Vertel ons hier wat meer over je trip

Vat je verhaal in één zin samen

Wat moeten mensen echt weten voordat ze deze trip ondernemen?

Datum van je verblijf

Gezelschap

Naam

E-mailadres (word niet openbaar gemaakt)

en help andere SportTrippers in 2 minuten

Reviews Safaripark Beekse Bergen

    Er zijn geen reviews bekend. Probeer het later nog eens een keer.

Andere uitstapjes in de buurt

Gratis naar de dierentuin?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op gratis dierentuin tickets. Velen gingen je al voor!

Leuke dagjes en nachtjes weg bij dierentuinen

Op Dierentuinen.eu vind je de leukste dierentuinen in Nederland en in Europa. Koop eenvoudig dierentuin kaartjes met korting en bespaar eenvoudig. En wil je je uitje echt speciaal maken? Bekijk dan de mogelijkheden om in de buurt van een dierentuin te overnachten. Van een hotel dichtbij de dierentuin tot een bungalowpark. Dat is genieten voor jong en oud!

Dierentuinen.eu is een concept van iPublishing & Elwege - © 2017